• Boya Yapımı Atölye Çalışması Başarıyla Gerçekleşti

09 Nisan 2022

Resim Bölümü Araştırma Görevlisi Rıza Ozan Eroğlu tarafından Hitit Sanat Atölyesi Kulübü kapsamında Boya Yapımı üzerine bir atölye çalışması gerçekleştirildi. Boyaların içerikleri ve kullanım alanları üzerine odaklanılan sunumda yağlıboya üretimi yapılarak öğrencilerin birebir deneyimleme fırsatı yakaladıkları bir üretim süreci gerçekleşti. Hem deneysel hem de geleneksel yağlıboya yapımından parçaların kullanıldığı etkinlikte dört farklı teknikle üretilen boyalar tuval yüzeyi üzerinde test edilerek viskozite, parlaklık, kuruma süresi gibi değerleri gözlemlendi.

Resim sanatının bir bakıma mutfağını oluşturan boya üretimi sanatçıların üsluplarını yansıtmasında oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Bireysel dokunuşların bu derece önem kazandığı bir sanat alanında renklerin yer yer yardımcı bir rol olmaktan çıkarak bizzat resmin ana konusunu oluşturmaya başladığı süreçlerden bahsetmek mümkündür. Rastlantıların kuşkusuz önemli bir yer teşkil ettiği resim sanatında planlı eylemlerin de yeri oldukça büyüktür ve istenilen sonuçlara ulaşabilmek için “mutfak” olarak tabir edilen alanın önemi asla son bulmayacaktır. Fakültemizin sanatın her alanıyla ilgili çalışmaları ve etkinlikleri önümüzdeki süreçte de öğrencilerimizle buluşmaya devam edecektir.