• Arkeoloji Bölümü 2021 Yılı Kazı ve Yüzey Araştırmaları Çalıştayı Arkeoloji Kulubü Organizasyonu Olarak Düzenlendi

12 Mart 2022

Fakültemiz Abdulkadir OZULU Konferans SalonundaArkeoloji Bölümü 2021 Yılı Kazı ve Yüzey Araştırmaları Çalıştayı Arkeoloji Kulübü organizasyonu ile düzenlendi. Çalıştayda arazi çalışmaları değerlendirilen ve bölümümüz öğretim üyeleri tarafından yürütülen ya da destek verilen arkeolojik araştırma projeleri; Ortaköy/Şapinuva Kazısı, Yumuktepe Kazısı, Oymaağaç/Nerik Kazısı olarak kazı çalışmaları ile Niğde Dağlık Alanlar Yüzey Araştırması, Çorum Tarihöncesi Yüzey Araştırması olarak yüzey araştırma projeleri sunulmuştur. Bu projelerin genel ve 2021 yılı sonuçlarının tartışıldığı çalıştayda bölüm öğrencileri projeler ile ilgili tüm gün süren yoğun ve detaylı bilgi alabilmek imkanı bulabilmişlerdir. Bölüm tarafından çalıştayın her yıl gelenekselleştirilerek daha geniş bir programla devam ettirilmesi kararı alınmıştır.

Etkinlik sayesinde kulüp ve bölüm öğrencileri projeler hakkında bilgi sahibi olmuşlar ve kariyer planlarında hangi alanlarda çalışacakları veya staj hedefleri gibi konularda akademik destek verilmiştir.

Arkeoloji Kulübü Başkanı Kübra Girgin'in 2022 yılı kulüp etkinlik hedeflerini ve yönetimini de tanıttığı geniş kapsamlı sunumla çalıştay son bulmuştur.