• Arkeoloji Kulübü Üniversitemiz ve Arkeoloji Bölümünü Liselerde Tanıtıyor

20 Nisan 2022

Arkeoloji Kulübü Üniversitemiz ve Arkeoloji Bölümünü Liselerde Tanıtıyor

Çorum Atatürk Anadolu Lisesi ile Üniversitemizin protokolü kapsamında 2022 yılının bahar döneminde başlatılan etkinlikler kapsamında Çorum Atatürk Anadolu Lisesi'nin konferans salonunda bu yıl üniversite sınavına girecek 12. sınıf öğrencilerine Arkeoloji Bilimini ve Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölümününün tanıtımı yapılmıştır. Arkeoloji Nedir? başlıklı konuşmayı gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Emrullah KALKAN ve Hititler başlıklı konuşmayı gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Eric LUC JEAN hocalarımızın amacı üniversite tercihlerinden önce lise öğrencilerimizin arkeoloji bölümünü tercih etmelerini sağlayacak faydalı bilgiler vermek ve bir meslek olarak arkeolojinin kariyer fırsatlarını anlatmaktır. Bu konuşmalar ile lise öğrencilerimizin ön yargılarını ortadan kalkacağına ve kültür mirasına olan ilgilerini profesyonel boyutlara taşıyacaklarına yürekten inanan Arkeoloji Bölümü hocalarımız başta bölüm başkanı Sn. Prof.Dr. Aygül Süel ve bölüm başkan yardımcısı Sn. Dr. Öğr. Üyesi Önder İpek hocalarımıza bu organizasyonu yaptıkları için, Dr. Öğr. Üyesi Eric LUC JEAN ve Dr. Öğr. Üyesi Emrullah KALKAN hocalarımıza konuşmaları ile organizasyona destek verdikleri için, lise ve üniversite arasındaki işbirliği kapsamındaki etkinliklerin ilki olan çivi yazısı uygulama atölyesi eğitimini veren Sn. Araş. Gör. Semih Gerçek hocamıza, eğitim tarihi müzesinin sürdürülebilirliğine katkı sağlayan Arkeoloji Kulübü Başkanı Kübra Girgin ve yardımcısı Fatih Çeşmeli'ye sonsuz teşekkür ederiz.