• Arkeolojinin Resim Sanatına Yansımaları Paneli Gerçekleştirildi

12 Mayıs 2022

Arkeolojinin Resim Sanatına Yansımaları Paneli Gerçekleştirildi

Arkeoloji kulübü, Arkeoloji bölümü ve Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi işbirliği ile gerçekleştirilen panel Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Dr. Emrullah Kalkan moderatörlüğünde öğrencilerimiz Emine Ezgi Tiryaki ve Yasemin Şengör'ün panelistliğinde gerçekleştirilmiştir. Panelin amacı resim bölümü 4. sınıf öğrencilerimizden Emine Ezgi Tiryaki ve Yasemin Şengör’ün eserleri, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Şeker A.Ş., Anadolu Birlik Holding Ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Tarafından Düzenlenen “Geçmişten Geleceğe Çatalhöyük Resim Yarışması”  28.02.2022 tarihinde jüri değerlendirmesinin ardından sergilenmeye değer görüldü. Öğrencilerimizin ödül alan ve sergilemeye değer görülen eserlerini ve birer sanatçı adayı olan kendilerini üniversitemiz, şehrimiz ve sanat camiasının daha çok tanımasını sağlamaktır. Öğrencilerimiz, resim sanatçılarının Arkeoloji temasından beslenerek ortaya koydukları resimlerin dünyada ve ülkemizdeki örneklerini konu alan bir sunum yaparak panelin sonunda başarı elde ettikleri ve Çatalhöyük taban altı gömü örneklerinden bir mezar ve definin resmedildiği eseri doğrudan panel katılımcılarına tanıtılmıştır. Panele akademik danışmanlık yaparak destek veren hocamız Sn. Doç. Dr. Muteber Burunsuz'a ve katılım gösteren Prof. Dr. Aygül Süel, Dr. Önder İprek, Dr. Eric Luc Jean, Dr. Ozan Özbudak, Dr. Kudret Sezgin, Dr. Nermin Atilla, Öğretmen Dursun Şen, Tarih Bölümü öğrencilerimiz ve Antropoloji Kulübü Öğrencilerimize teşekkür ederiz.