• Çivi Yazısı Atölye Etkinliği Gerçekleştirildi

23 Mart 2022

Çivi Yazısı Atölye Etkinliği Gerçekleştirildi

Arkeoloji Kulübünün 22 Mart Salı Günü Fen-Edebiyat Fakültesi Toplantı Salonunda düzenlediği etkinlikte kulüp üyelerine Arkeoloji Bölümü Öğretim Elemanı Araş.Gör. Semih Gerçek tarafından tarih boyunca yazı teknolojisinin anlatıldığı bir sunum ve ardından "stylus" adı verilen yazma aracının plastik, ağaç ve metalden kopyaları ile elle şekillendirilerek tablet formu verilen nemli kil üzerinde harf ve kelime denemeleri yaptırılmıştır. Sümer, Akkad, Assur gibi pekçok ölü dilin tabletler üzerine yazıldığından ve günümüze geldiklerinden bahsedilirken atölye etkinliğinde çalışmak üzere Hititçe dilinin seçilmesine karar verilmiş ve Hititçenin alfabe ve kelimeleri öğrencilere eğlenceli bir etkinliğe dönüştürülerek kurs olarak verilmiştir.

Etkinlik sonunda ikramlar eşliğinde atölyenin çok eğlenceli ve öğretici geçtiğini söyleyen öğrenciler bu serinin devam etmesini talep etmişlerdir.