• Kullanıcı Girişi
  • Antropoloji Kulübü Tüzüğü

    MADDE 1- İSİM VE NİTELİK     : 

    Antropoloji Kulübü, Hitit Üniversitesi öğrencilerinin sosyal faaliyeti olarak kurulmuştur. Karar, yürütme ve denetim organları “Hitit Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi” esas alınarak oluşturulmuş olup, faaliyetlerini Yönerge hükümlerine uygun olarak Hitit Üniversitesi’nde sürdürmektedir.

     

    MADDE 2 - AMAÇ     :

    Antropoloji Kulübünün amacı antropoloji ve antropolojiyle ilgili bilim dalları alanında çeşitli etkinlikler düzenleyerek antropoloji biliminin tanıtılması ve üyelerine farklı görüş, düşünce, inanç, anlayış ve kültürel değerlere doğru bir bakış açısı kazanmayı ve kazandırmayı amaçlar.

           

    MADDE 3 – FAALİYET ALANLARI     :

    1.       Antropoloji ve antropolojiyle ilgili bilim dalları alanında panel, sempozyum, konferans, kongre, belgesel ve film gösterileri vb. etkinlikler düzenlemek

    2.       Antropoloji alanına ilişkin ulusal, uluslararası faaliyetleri takip ederek, üyeleri haberdar etmek, bu tür faaliyetlerde düzenleyici ve katılımcı olarak rol almak.

    3.       Antropoloji alanına ilişkin kurum, kuruluş dernek vb. örgütlenmelerle ortak faaliyetler yürütmek.

    4.       Çeşitli bölgelerde yer alan müze ve ören yerlerine gezi düzenleyerek Antropoloji biliminin geçmiş toplumların yaşam biçimlerinin aydınlatılmasında nasıl bir rol oynadığı konusunda öğrencilere fikir vermek.

    5.       Antropoloji bölümü bulunan diğer üniversitelere teknik gezi düzenleyerek diğer antropoloji bölümü öğrencileriyle birlikte ortak çeşitli etkinlikler yapılmasını sağlamak.

    6.       Antropoloji kulübü adına yukarıda sıralanan amaç ve faaliyetleri gerçekleştirirken daimi ve geçici komisyonlar kurmak.

     

    MADDE 4 – KULÜP ORGANLARI     :

    Genel Kurul, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kuruludur. “Hitit Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi”   hükümleri doğrultusunda seçilir ve görev yaparlar.

     

    MADDE 5 - TÜZÜK YÜRÜRLÜK VE DEĞİŞİKLİĞİ     :

    Bu Tüzük Antropoloji Kulübü  kuruluşundan itibaren yürürlüğe girer. Tüzük değişikliği, Yönetim Kurulu önerisi ve Genel Kurul kararı ile gerçekleştirilir, Öğrenci Kulüpleri Koordinatörlüğü’ne bildirilir.