MADDE 1- İSİM VE NİTELİK :
"Gastronomi, Kültür ve Turizm" Kulübü, Hitit Üniversitesi öğrencilerinin sosyal faaliyeti olarak kurulmuştur. Karar, yürütme ve denetim organları "Hitit Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Birliği Yönergesi" esas alınarak oluşturulmuş olup, faaliyetlerini Yönerge hükümlerine uygun olarak Hitti Üniversitesi'nde sürdürmektedir.
MADDE 2 - AMAÇ :
Öğrenci Kulübümüz, mutfak sanatından kültürel turlara, turizm sektörü etkinliklerinden düzenlenecek konferans ve seminerlere kadar çeşitli faaliyetlerle , üyelerimizin kişisel gelişimlerini ve kariyer hedeflerini desteklemeyi amaçlamaktadır.
MADDE 3 – FAALİYET ALANLARI :
1- Katılımcıların farklı mutfak kültürlerini, geleneksel ve modern yemek sitillerini öğrenmelerini sağlamak.
2- Öğrencilerin gastronomi, kültür ve turizm alanlarındaki farkındalık ve ilgilerini artırmak.
3- Dünya mutfaklarının ve yerel lezzetlerin kültürel değerlerini tanıtmak.
4- Gastronomi ile ilgili yarışmalar düzenlemek.
5- Gastronomi ve turizm ile ilgili yarışmalara öğrencilerin katılımlarını teşvik ederek, üniversitenin tanıtımına katkıda bulunmak.
6- Kulüp içi ve dışı ortak çalışmalar yürüterek, gastronomi, kültür ve turizm sektörleriyle ilgili gelişmeleri yakından takip etmek ve bu alandaki fırsatları öğrencilere sunmak.
7- Gastronomi, kültür ve turizm ile ilgili geziler düzenlemek.
8- Seyahat, etkinlik, workshop ve projeler düzenleyerek öğrencilerin hem sosyal hem de akademik açıdan gelişmelerine katkıda bulunmak.
MADDE 4 – KULÜP ORGANLARI :
Genel Kurul, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kuruludur. “Hitit Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi” hükümleri doğrultusunda seçilir ve görev yaparlar.
MADDE 5 - TÜZÜK YÜRÜRLÜK VE DEĞİŞİKLİĞİ :
Bu Tüzük “Gastronomi, Kültür ve Turizm" Kulübü,” kuruluşundan itibaren yürürlüğe girer. Tüzük değişikliği, Yönetim Kurulu önerisi ve Genel Kurul kararı ile gerçekleştirilir, Öğrenci Kulüpleri Koordinatörlüğü’ne bildirilir.