• Kullanıcı Girişi
  • "Türk Edebiyatında Çanakkale Zaferi" Öğrenci Paneli Düzenlendi

    18 Mart 2022

    18 Mart  Şehitleri Anma Günü  ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla, 18.03.2022 tarihinde,  Hitit Üniversitesi Edebiyat Kulübü tarafından Fen Edebiyat Fakültesi Abdulkadir Ozulu Konferans Salonu'nda "Türk Edebiyatında Çanakkale Zaferi" adlı öğrenci paneli düzenlendi. 

    Akademisyenler, öğrenciler ve Üniversitemiz dışından dinleyicilerin oldukça ilgi gösterdiği panelde,  Fakültemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden öğrencilerimiz, Çanakkale Zaferi’nin edebi metinlere yansıyan boyutlarını dikkat çekici sunumlar eşliğinde anlattılar.

    Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 3.sınıf öğrencisi Selami Baran Özarduğ’un panel başkanlığını üstlendiği etkinliğin  ilk konuşmacısı yine aynı bölümden 2. sınıf öğrencisi Zahide  Yılmazer “Türk Şiirinde Çanakkale Ruhu” adlı sunumunda Çanakkale Savaşları’nın şiirlerdeki izlerini tarihi anekdotlar ve metinlerden örneklerle anlattı. Panelin ikinci konuşmacısı Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 3.sınıf öğrencisi Mert Akyol ise “Çanakkale Ruhu ve Türk Romanı” isimli sunumunda modern Türk romanlarından Çanakkale Zaferi ile ilgili seçtiği örnek metinleri tanıttı. Etkinliğin son sunumu ise Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 4. sınıf öğrencisi Rahime Sayım tarafından yapıldı. Öğrencimiz, “Çanakkale Savaşları'nda Taş Mektepliler” adlı konuşmasında tarihi Kayseri Lisesinden Çanakkale Savaşları’na katılan öğrencilerin öykülerini belgesel-hikâye tarzında, tarihi belgelerden yola çıkarak anlattı.

    Panel sonunda; öğrencileri yaptıkları başarılı sunumlardan dolayı tebrik eden Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Özer Şenödeyici, Dekan Yardımıcısı Doç. Dr. İsa Sarı ve Edebiyat Kulübü Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Canan Uğurdağ tarafından öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

     

    Bu vesileyle şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.