• Kullanıcı Girişi
  • Günümüzde Yabancılara Türkçe Öğretiminin Önemi ve Kazanımları Paneli Düzenlendi

    12 Mart 2022

    Üniversitemiz Edebiyat Kulübünün  girişimleri ve  Hitit Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinden katılımcı öğretim elemanları ile Günümüzde Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminin Önemi ve Kazanımları" adlı panel gerçekleştirildi.


    10 Mart 2022 tarihinde  Fen Edebiyat Fakültesi,  Abdulkadir Ozulu Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik, oldukça yoğun bir ilgiyle karşılandı. Moderatörlüğünü Hitit-TÖMER müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Başkan'ın yaptığı panelin ilk bölümünde, Hitit-TÖMER'den öğretim elemanları,  Öğr.Gör. Serdar Başutku ve Öğr. Gör. M.Hüseyin Yazıcı; Türkçe öğretiminin tarihçesi, bu eğitimin Türkoloji öğrencilerine kazandırdığı yetkinlikler, günümüzde bu alanın mezunlarımıza iş sahibi olma konusunda sağladığı avantajlar gibi pek çok önemli mevzudan bahsettiler. İkinci kısımda ise geçen yıllarda Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olarak Hitit -TÖMER'de aldıkları eğitim sayesinde şu an orada ders veren  Behiye Sıla İşcan ve Büşra Işık,  iş tecrübelerini ve aldıkları eğitimin kendilerine sağladığı yetkinlikleri anlattılar.  Panelin üçüncü kısmında ise katılımcı öğrencilerden gelen sorular cevaplandı.

     Etkinlik sonunda Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Özer Şenödeyici ve Edebiyat Kulübü akademik danışmanı Öğr. Gör. Canan Uğurdağ tarafından katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edildi.