• Sermaye Piyasaları Kurumları Paneli Yapıldı 8 Öğrencimiz Eğitim Hakkı Kazandı

20 Nisan 2017

Borsa Finans Kulübü faaliyetleri kapsamında Sermaye Piyasası Kurumları ve Sermaye Piyasasında Kariyer Konulu Panel düzenlenmiştir. Panele;

Sermaye Piyasası Kurulu

Borsa İstanbul A.Ş.

İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş.’yi temsilen uzmanlar katılmıştır.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) adına Aracılık Faaliyetleri Dairesi Uzmanı Sayın Ahmet Hulusi KONUK, SPK faaliyetleri, SPK’nın fonksiyonu ve görevleri hakkında bilgi aktarımından sonra SPK’da çalışma imkanları ve kariyer yönlendirme açısından öğrencilerimize nasıl bir yol haritası izlemeleri gerektiğini açıklamışlardır.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) adına Eğitim Müdürü Sayın Dr. Gökhan BÜYÜKŞENGÜR, kendi kariyer süreci hakkında bilgi verdikten sonra, finans piyasası ve düzenleme yapısı ile Birliğin organizasyon yapısı hakkında bilgiler vermiştir. Son olarak da Sermaye Piyasası Lisanslama Faaliyetleri hakkında bilgi veren Büyükşengür, SPL Sertifikalarının neler oldukları, hangi düzeylerde hangi görevlerde kullanılabileceği ve sınavlara nasıl çalışılması gerektiğini aktarmıştır.

Borsa İstanbul A.Ş. (BIST) adına Başuzman Dr. Taşkın SUBAŞI, Borsa İstanbul’da çalışma hayatına nasıl başladığını hakkında bilgi verdikten sonra, Sermaye Piyasası ve Borsa, Borsaların Ekonomi açısından önemi, Borsa İstanbul’un Piyasaları, Borsa İstanbul’da kariyer hakkında bilgi verdi. Subaşı Borsa İstanbul’da 25 yıllık mesleki deneyimini tamamlamış bir Başuzman olarak öğrencilerimize nasıl bir özgeçmiş hazırlamaları gerektiğini aktarmıştır.

İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. (Takasbank) adına Uzman Sayın Can POLAT da Takasbank hakkında bilgi verdikten sonra, 2016 yılında faaliyete geçen Nitelikli Merkezi Karşı Taraf hakkında bilgi aktardı. Polat, Takasbank’ın hizmetleri hakkında bilgi aktardıktan sonra kariyer olanakları hakkında bilgi verdi ve Yabancı Dilin kariyer planlarında öneminden bahsetmiştir.

Panelin sonunda Sayın Büyükşengür, salonda bulunan öğrencilerimiz arasından kura ile Borsa İstanbul’da eğitim semineri ile Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği tarafından düzenlenen eğitimlere katılma hakkı verdiler. Kura sonucu belirlenen öğrencilerimiz;

Öğrencimizin Adı Soyadı

Bölüm ve Sınıf