Hitit Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Kulübü tarafından Çorum Çölyak Derneği desteğiyle “Çölyak ve Glutensiz Beslenme” konulu konferans Schar Firması Proje Müdür Uzman Diyetisyen İrem Erdem’in Katılımıyla gerçekleştirildi.Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü kapsamında düzenlenen panele Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Gökmeşe, Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Beslenme ve Diyetetik Bölümü BaşkanI Prof. Dr. Osman Çubuk ve Bölüm Yönetimi, Beslenme ve Diyetetik Kulübü Başkanı Ahmet Serhat Afşar, dernek üyeleri ve kulüp üyeleri katıldı. Konferans moderatörlüğünü ise Kulüp Üyesi Cansu Nedra Şişman yaptı.Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansın açılış konuşmasını Hitit Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Kulübü Başkanı Ahmet Serhat Afşar, Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Osman Çubuk yaptı.Çölyak ve Glutensiz Beslenme Konulu Konuşmasında Uzman Diyetisyen İrem Erdem, ‘Gluten bir grup buğday proteinlerine verilen addır. Glutensiz diyet çölyak hastalığının tek tedavisidir. 2022 yılı Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de 154.027 çölyak hastası bulunmakta olup teşhisin artması için farkındalık sağlamak çok önemlidir. Glutensiz beslenme yönetirken çölyaklı bireylerin en dikkat etmesi gereken konu çapraz bulaştır. Bulaş, glutensiz bir besinin gluten ile bulaşmasıdır. Bireylerin riskli ve yasaklı yiyeceklerde dikkatli olması, sadece glutensiz ürün üretim yapan firmaların ürünlerini seçmesi ve mutlaka etiket bilgisini kontrol etmesi gerekmektedir.’’ DediBeslenme ve Diyetetik Bölümü Başkan Prof. Dr. Osman Çubuk, Dernek Başkanı Fatma Müjgan Demir ve Kulüp Başkanı Ahmet Serhat Afşar; Uzman Diyetisyen İrem Erdem’e teşekkür belgesi ve hediye taktim ettikten sonra glutensiz ürünlerin yer aldığı kokteyl ile organizasyon sonlandı.