• Kullanıcı Girişi
  • 100.Yıl Cumhuriyet Menüsü Mutfak Atölyesi Denetim Raporu

    Hitit Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Kulübü 'nden Cumhuriyet Bayramı'na özel lezzet şöleni!

    Tarihi bir gün, tarihi bir menü: Cumhuriyetin 100. yılına özel, Hitit Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Kulübü, Atatürk’ün sevdikleriyle bir menü oluşturdu.

    Hitit Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Kulübü öğrencileri Atatürk’ün sevdiği yemeklerden oluşan Cumhuriyetin 100’üncü yıl menüsünü hazırladı.
    Cumhuriyetin 100’üncü yılı, Hitit Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Kulübü ve Buhara Kültür Merkez Yemek Atölyesi’nin işbirliğinde anlamlı bir etkinlikle kutlandı. Diyet şefler, Atatürk’ün sevdiği yemeklerden tarhana çorbası, kuru fasulye, pirinç pilavı, irmik helvası ve üzüm hoşafından oluşan Cumhuriyetin 100’üncü yıl menüsünü hazırlayarak misafirlere ikram etti.
    Çorum Belediyesi’nin ev sahipliğinde Buhara Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, Hitit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ebru Gökmeşe, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Osman Çubuk, Hitit Üniversitesi Akademik Personellerinden Prof.Dr. Faruk Gökmeşe ve Öğr.Gör. Dr. Hakan Apaydın da katıldı.

    Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutlayan Yağbat “Çok anlamlı bir gündeyiz. Cumhuriyetin 100’üncü yılına hep birlikte şahitlik ediyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Beslenme ve Diyetetik Kulübü gibi üniversitemizin diğer kulüplerinin de bizden taleplerini geri çevirmedik, onların yanlarında olmaya gayret ettik. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da üniversite öğrencisi kardeşlerimiz Çorum Belediyesi’ni her zaman yanlarında görecekler.” dedi.

    Üniversite öğrencileri Cumhuriyet’in 100 yılı içi hazırlanan ve Atatürk’ün sevdiği yemeklerden oluşan menüyü tadarken, bir yandan da saat 19.19’da yayınlanan “Herkes Yapamaz 3” filmini izledi.