• Kullanıcı Girişi
  • KRİPTO PARA (BITCOIN) KONULU KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ

    20 Mayıs 2018

    Dr. Öğretim Üyesi Mihriban CİNDİLOĞLU DEMİRER’in danışmanlığını yaptığı, Siyaset Bilim ve Ekonomi Kulübü tarafından 02 Mayıs 2018 Çarşamba günü saat 14.00’da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda, Üniversitemiz Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Eyyüp Ensari ŞAHİN’in konuşmacı olarak katıldığı “KRİPTO PARA (BITCOIN)” konulu konferans düzenlenmiştir.

    Bitcoini, şifrelenmiş bir kod dizisi ya da sanal para şeklinde tanımlayarak sözlerine başlayan Dr. Öğr. Üyesi Eyyüp Ensari ŞAHİN, Satoshi Nakamoto takma ismiyle bir programcı tarafından hayatımıza girmiş olan Bitcoin’in herhangi bir merkez bankası ya da resmi bir kuruluşla ilgisi olmadığını söyledi. ŞAHİN, daha sonra bitcoinin üretim sürecinden bahsederek, bitcoin gibi şifrelenmiş altcoinler ile ilgili de bilgi verdi.

    Konferansın sonunda katılımcılardan gelen sorular cevaplandırıldı. Konferans, Siyaset Bilimi ve Ekonomi Kulübü adına İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sabiha KILIÇ tarafından verilen plaketle sona erdi. Kulüp danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Mihriban CİNDİLOĞLU DEMİRER tüm katılımcılara teşekkür etti.

     

    Siyaset Bilim ve Ekonomi Kulübü