“İmam Ebû Hanîfe’nin Hadis ve Sünnet Anlayışı” Konulu Konferans Düzenlendi

Hitit Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi Dekanlığı ve Kişisel Gelişim Kulübü işbirliğiyle “İmam Ebû Hanîfe’nin Hadis ve Sünnet Anlayışı” konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İsmail Hakkı ÜNAL konuşmacı olarak katıldı. Açılış konuşmasını İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut OKUMUŞ’un yaptığı konferans, İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Ebû Hanîfe’nin içtihat sistematiğinde Kur’ân-ı Kerim’in anlaşılmasıyla ilgili teknik ve metodolojik konular hakkında bilgi veren ÜNAL, İmam Ebû Hanîfe'nin hadis anlayışı ve Hanefî Mezhebi’nin hadis metodunu çeşitli örneklerle açıkladı. ÜNAL konuşmasında, Peygamber Efendimiz’in hadislerini yorumlayış tarzıyla insani değerlere öncülük etme hususunda Ebu Hanîfe’nin diğer fakihlere göre ayrı bir yeri olduğunu vurguladı. Günümüzde dinin doğru öğrenilmesi ve insanların birbirleriyle daha iyi ilişkiler kurarak dini anlatabilmeleri konusunda İlahiyat Fakültelerine büyük görev düştüğünü belirtti.

Konferansa İl Müftüsü Mehmet AŞIK, Çorum Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeki GÜL, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman EĞRİ, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut OKUMUŞ,  Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Menderes SUİÇMEZ, İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muammer CENGİL ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Etkinlik sonunda Prof. Dr. Mesut OKUMUŞ, Prof. Dr. İsmail Hakkı ÜNAL’a katılımından dolayı teşekkür etti. ÜNAL’a teşekkür plaketi İl Müftüsü Mehmet AŞIK tarafından verildikten sonra, Çorum Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeki GÜL tarafından da çiçek takdim edildi.

Kullanıcı Girişi
Üniversite Bilgi Sistemi (HUBİS),
Kullanıcı Adı ve Şifre'si ile giriş yapınız.