• Kullanıcı Girişi
  • "VİOP ve Pay Piyasasında Uygulamalı Alım Satım Stratejileri" Semineri Düzenlendi

    18 Aralık 2018

    Üniversitemiz Borsa Finans Kulübü ile Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ortaklığında 12 Aralık 2018 Çarşamba günü Erol Olçok Konferans Salonunda “Uygulamalı VİOP ve Pay Senedi Alım Satım Stratejileri” konulu katılım belgeli seminer  düzenlenmiştir. 

     

    İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencilerinin üyesi bulunduğu Borsa Finans Kulübü’nün etkinliğine çok sayıda öğrencinin yanı sıra, Bankacılık ve Finans Bölüm Başkanı Prof.Dr. Selçuk Kendirli, Doç.Dr. İsmail Yıldırım, Doç.Dr. E. Savaş Başcı, Dr. Öğr. Üyesi Öznur Sakınç, Arş.Gör.Dr. Ferhat Çıtak, Arş.Gör. M. Selçuk Kaya ile Arş.Gör. Fatih Cingöz katılmıştır. Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin Genel Müdür Yardımcısı Tonguç Erbaş’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) ile Pay Piyasasında alım ve satım işlemlerini hakkında detaylı bilgiler uygulamalı olarak anlatılmıştır.  

     

    Sayın Erbaş, öncelikle Ahlatcı Holding’in faaliyette olduğu alanlardan, Ahlatcı Yatırım Grubu’nun kuruluşu, gelişim ve faaliyetlerinden bahsettiği konuşmasında, VİOP ve Pay Piyasası temel kavramlarını açıklamıştır. Ayrıca Uygulama bölümünde de Matriks programının genel işleyiş ve ara yüzünden bahsettikten sonra, Matriks programında hisse senedi ve vadeli sözleşme alım-satımını uygulamalı açıklamıştır. 

    Ayrıca Sayın Erbaş, grafik üzerinde teknik analizin yorumlanması, yatırımcıların kullanmış olduğu İndikatörler, Osilatörler hakkında genel bilgi ve grafik üzerinde Bollinger, RSI incelemesi, konularını da açıklamıştır. 

     

    Son olarak da hisse senedi alış-satışlarını etkileyen psikolojik etkenler ile hisse senedi alış-satışlarında yapılan yanlışlardan bahseden Sayın Erbaş, öğrencilerimize iyi bir kariyer için nelere dikkat etmeleri gerektiğini, finans piyasasında çalışabilmek için neler yapmaları gerektiğinden bahsetmiştir. 

     

    Öğrencilerin soru ve cevapları ile sona eren etkinlikte Prof.Dr. Selçuk Kendirli, Sayın Erbaş’a etkinlik ve sağlamış oldukları bilgi paylaşımları nedeniyle günün anısına plaket takdim etmiştir. Ayrıca etkinliğe katılan öğrencilere Sayın Erbaş’ın imzaladığı Katılım Belgesi verilmiştir.