• Kullanıcı Girişi
  • Türk Bankacılık Sistemi ve Bankalarda Kariyer Olanakları Paneli Gerçekleştirildi

    06 Mayıs 2017

    Borsa Finans Kulübümüz tarafından “Türk Bankacılık Sistemi ve Bankalarda Kariyer Olanakları” adlı bir Panel gerçekleştirilmiştir. 

    Panele Başkent Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü'nde tam zamanlı olarak görev yapan Doç.Dr. Adalet Hazar ve Doç.Dr. Şenol Babuşcu katılmıştır.

    Panele ilk konuşmacı olarak başlayan Doç.Dr. Şenol Babuşcu, Türk Bankacılık Sistemi hakkında bilgi vererek, finansal sistemin tüm yönlerini aktarmıştır. Banka ve Banka dışı finansal kurumlar hakkında da bilgi veren Babuşcu, bu kurum ve kuruluşların İnsan Kaynakları politikaları hakkında da örneklerle açıklamalarda bulunmuştur. Adı geçen kurum ve kuruluşlarda kariyer yapmak isteyen öğrencilerimiz hangi yolları izlemeleri gerektiği, hangi sınavlara hazırlanmaları gerektiği, özgeçmiş hazırlarken dikkat edeceği hususlar ve mülakatlarda nelere dikkat etmeleri gerektiğini de ayrıca vurgulamıştır. 

    İkinci konuşmacı Doç.Dr. Adalet Hazar da Sermaye Piyasası Lisanslama sınavları hakkında genel bilgi verdikten sonra, SPL sınavlarının sağlayacağı avantajlar, bu sınavların farklılıkları ve işe girişteki öneminden bahsetti. Ayrıca adı geçen sınavlara nasıl hazırlanması gerektiğinden bahseden Hazar, öğrencilerimize yoğunlaşacakları sınavları da belirtti.

    Sayın Babuşcu ve Hazar kendi kariyer geçmişlerinden bahsederek öğrencilerimizle tecrübelerini de paylaşmıştır. Sayın Hazar, Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştığı dönemlerde mülakatlarda dikkat ettikleri hususları da ayrıca aktarmıştır. Sayın Babuşcu da Kamu Bankaları Yönetim Kurulu üyeliği ve Bankada üst düzey yönetici olduğu dönemlerde yaşadığı tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşmıştır. 

    Panelde soru cevap kısmında öğrencilerimizin sorularını yanıtlayan Sayın Hazar ve Babuşcu, yazmış oldukları çok sayıda kitaplardan öğrencilerimize hediye olarak getirmiş olup, Panel sonrasında dağıtımını sağlamışlardır.

    Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencilerinin yanı sıra ilgi duyan diğer dölüm öğrencilerinin de katılımı ile yoğun bir Panel yapılmış olup, toplu fotoğraf çektirilmesi ile Panel sona ermiştir.