• Kullanıcı Girişi
  • Boğazköy/Hattuşa Kazılarının Son Durumu Konferansı Düzenlendi.

    24 Mayıs 2019

    Boğazköy/Hattuşa Kazılarının Son Durumu Konferansı Düzenlendi.

    Arkeoloji Bölümü ve Arkeoloji Kulübü tarafından “Boğazköy/Hattuşa Kazılarının Son Durumu” başlıklı konferans düzenlenmiştir. Konferansın konuşmacısı olan Boğazköy/Hattuşa Kazıları başkanı ve Alman Arkeoloji Enstitüsü İstanbul Şubesi sorumlusu Prof. Dr. Andreas Schachner, Hattuşa kazıları ile ilgili en güncel bilgileri paylaştığı bu konferansında, son dönem çalışmalarında, hem Hitit Uygarlığı kültür katmanları hem de Hitit Uygarlığı tabakaları dışındaki daha geç döneme tarihlenen Klasik dönemlere ait materyal bulgulara ve bunların Hattuşa’nın geçmişindeki rolüne değinmiştir. Hattuşa dışında kalan Yazılıkaya Açık Hava Kutsal Alanı’nda yürütülen konservasyon ve restorasyon çalışmaları konusunda da konuşan Dr. Schachner Hattuşa’nın bizlere öğrettiği çok değerli arkeolojik bilgiye her yıl yenilerinin eklendiğini vurgulamıştır.

     

    Bu konferansa başta Sn. Vali Yardımcımız Recep Yüksel, İl Kültür ve Turizm Müdür V. Sümeyra Şengül, Çorum Valiliği Proje Destek Ofisinden Ömer Arslan ve Dilek Bilgin ile OKA Çorum Yatırım Destek Uzmanları, okulumuzun akademik personelleri ve öğrencilerimizin yanı sıra Çorum’da yaşamakta olan ve Çorum’un arkeolojik geçmişi ile yakından ilgilenen hemşehrilerimiz katılmıştır.

     

    Konferansın sonunda Prof. Dr. Andreas Schachner Sn. Vali Yardımcımız Recep Yüksel’e Hattuşa kenti ile ilgili yayınlamış olduğu en son kitabı olan “Hattusa Efsanevi Hitit İmparatorluğunun İzinde” adlı kitabını hediye etmiştir.