• Antropoloji ve Arkeoloji'de C14 Uygulaması

Antropoloji ve Arkeoloji bilimlerinde çıkan materyalin yaşının tespit edilmesi.

Antropoloji ve Arkeoloji bilimlerinde çıkan materyalin yaşının tespit edilmesi büyük önem taşımaktadır. Eski dönemlere ait kalıntıların yaşını belirlerken, sikke, seramik gibi özellikli kalıntılardan fazlaca yararlanılır. Ancak tam yaş verebilmek için Arkeometri den yararlanılmaktadır. Karbon içerikli materyal (iskelet, kömür, odun gibi) içindeki izotop C14 miktarının belirlenmesiyle materyalin yaşı büyük ölçüde ve doğruluk ile tespit edilebilmektedir. Bu konuyla ilgili Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Emre GÜLER 27.12.2018 saat: 14.00 da konferans verecektir. Konferansımız fakültemizin konferans salonunda yapılacaktır.