• Kullanıcı Girişi
  • Uluslararası Ögrenci Festivali’ne Yoğun İlgi

    27 Aralık 2013

    Hitit Üniversitesi Aktif Yaşam Kulübü tarafından düzenlenen Uluslararası Öğrenci Festivali (International Student Fest) birbirinden renkli gösterilere sahne oldu.

    Aktif Yaşam Kulübü tarafından düzenlenen ulusal öğrenci festivalinde Kırgız, Azeri, Arnavut, Türkmen, Mısırlı ve İspanyol öğrenciler yaptıkları şovlarla izleyenleri büyüledi. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan programda açılış konuşmasını Aktif Yaşam Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Semih Kızıldağ yaptı.

    Kızıldağ, “Hitit Üniversitesi Aktif Yaşam Kulübü olarak 2 yılda, Ulusal Aktif Öğrenciler Kongresi, Üniversiteliler Köylere Işık oluyor, Onlar Kimsesiz Değil, Gülen Yüzler başta olmak üzere 20’den fazla yerel ve ulusal projede yer aldık. Ayrıca üyelerimiz zaman zaman derslerinden, zaman zaman uykusundan fedekarlık yaparak, projelerin alt yapılarını oluşturmak için ve uygulamasında vargüçleriyle çalıştılar. International Student Fest’in bize kattığı en önemli şey ,farklı ülkelerden gelmiş yeni dostlar oldu.” dedi. Kızıldağ konuşmasının sonunda ise “Böyle bir ekibin başkanı olmak ve Aktif Yaşam Kulübü ailesinin bir ferdi olmaktan gurur ve onur duyuyorum. Tüm Aktif Yaşamlılara teşekkür ediyorum.” dedi.

    Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da üniversitede 3 kıtadan 63 yabancı uyruklu öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek bu sayının gelecek yıllarda daha da artacağına inandığını söyledi. Ayrıca bu öğrencilerin Hitit Üniversitesi’nin dünya üniversitesi olma yolunda attıkları adımlara katkı sağlayacağını söyledi

    Programda,Kırgız öğrenciler yöresel kıyafetleriyle Kırgız dansını sergilediler ve Manas destanından bir bölüm canlandırarak türküler seslendirdi. Azarbeycan’dan gelen öğrenciler ise Türkiye- Azerbeycan kardeşliğinden gurur duyduklarını söylediler ve kendi gelenek göreneklerini tanıttılar. Türküler söylediler, Azarbeycan halk dansı yaptılar.

    Arnavutluktan katılan öğrenciler ise Aktif Yaşamlı öğrencilere öğretmiş oldukları dansı birlikte yaptılar ve şiirler okudular. Mısır ve Türkmenistan dan katılan öğrenciler, kendi kültürlerini şiirler okuyarak tanıttı. İspanyol öğrenci ise kendi kültürlerini anlatan yöresel yemekler yaptı ve damak zevklerimizin birbirine uyacağını söyleyerek izleyicilere sundu.

    Programın sonunda çiftetelli çalındı ve tüm yabancı öğrenciler çiftetelli oynadı.