Üniversitemiz Girişimci Liderler Kulübü tarafından İİBF Konferans Salonunda ''Sosyal Medya Okuryazarlığı'' Eğitimi verildi.

İlgili Fotoğraflar

Üniversitemiz Girişimci Liderler Kulübü tarafından İİBF Konferans Salonunda Sosyal Medya Okuryazarlığı Eğitimi verildi.

Habitat Derneği ve Microsoft Türkiye tarafından toplumun farklı kesimlerinin bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak ve Türkiye’nin e-dönüşümüne destek vermek temel vizyonu ile Türkiye’nin 81 ilinde Geleceğini Tasarla projesi hayata geçiyor. Proje kapsamında Gönüllü Eğitmen İşletme Bölümü öğrencisi Ergin Korkmaz tarafından 40 öğrenciye eğitim verildi.

Sosyal medya okuryazarlığı eğitimi kapsamında katılımcılara, internetin geçmişten günümüze yaşadığı tarihsel dönüşümden başlayarak , sosyal medyanın ne olduğu ve neden önemli olduğunu , ne gibi  yararlarının ve zararlarının olabileceği, hangi araçlarla yönetildiği, sosyal medyada kişisel itibarın nasıl yönetileceğini konusunda bilgilendirme içeren bir eğitim gerçekleştirilmiştir. Aynı zamanda eğitim sosyal medyanın yaygınlaşması ile konuşulmaya başlanan sosyal medya etiği ve internet hukuku hakkında bilgilendirme sağlayan bir amacı da içinde barındırmaktadır. Eğitim kapsamında, sosyal medyanın geleneksel medyadan ayrıldığı noktalar da göz önünde bulundurularak, kullanıcıların aktif ve bilinçli sosyal medya kullanıcıları olmaları sağlanmaya  çalışılmaktadır.

“Geleceğini Tasarla” projesi ile gençlere yönelik hazırlanan online eğitim portalında; online kişisel gelişim, yabancı dil, bilişim ve kapasite geliştirme eğitimleri; istihdam, girişimcilik ve kariyer konularında yönlendirici binlerce faydalı makale, başarı girişimcilerin tavsiyelerini içeren yüzlerce ilham verici video yer alacak. Gençlerin tamamen ücretsiz yararlanabileceği bu eğitim portalında, kariyer konusunda online bilgilendirici seminerler ve eğitimler de düzenlenecek, gençlerin geleceklerine yön verirken aynı zamanda alanında uzman kişilere sorular sorarak interaktif bir deneyim yaşamaları sağlanacak. Projeye dört ana ortağın yanısıra; Visa Türkiye, Teknosa, Yenibiris.com, Khan Academy Türkiye, Infinity Teknoloji ve Engelsiz Kariyer de destekçi kurumlar olarak içeriğin geliştirilmesi, kaynakların paylaşılması ve projenin geliştirilmesi gibi konularda projeye destek veriyorlar.

Eğitim sonunda Kulüp Danışmanı Arş. Gör. Ela Hiçyorulmaz katılımcılara teşekkür etti.

Kullanıcı Girişi
Üniversite Bilgi Sistemi (HUBİS),
Kullanıcı Adı ve Şifre'si ile giriş yapınız.