• Öğrenci Kulüplerimizin 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Seçim Duyurusu

07 Ekim 2022

Üniversitemiz bünyesinde bulunan öğrenci kulüplerimizde öğrencilerimiz, eğitim-öğretim faaliyetlerinin dışında konferans ve panel etkinlikleri ile sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler gerçekleştirebilmekte ve yapılan bu faaliyetler Üniversitemiz tarafından Hitit Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi çerçevesinde imkânlar ölçüsünde desteklenmektedir. Bu süreçte öğrencilerimizin kulüp faaliyetlerini yapabilmeleri için, kulüplerin seçim sürecini başarıyla tamamlamaları oldukça önem arz etmektedir.

Öğrenci kulüpleri seçim sürecine ilişkin takvim, Hitit Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi çerçevesinde başlamıştır. Öğrencilerimiz 11.10.2022 Salı günü saat 23.59’a kadar kulüplere üyelik işlemlerini, Kulüpler Bilgi İşletim Sistemi (KUBİS) üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirecek olup; bunun için http://kulupler.hitit.edu.tr adresinde bulunan kulüplerden üye olmak istedikleri kulübü seçerek Üniversite Bilgi İşletim Sistemi (UBYS) kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yaparak kolay bir şekilde istedikleri en fazla üç kulübe üye olabileceklerdir.

Danışman onayı gerçekleşen kulüp üyelerinden yönetim ve denetim kuruluna aday olmak isteyen öğrencilerin 14.10.2022 Cuma günü mesai bitimine kadar ek’te verilen formları doldurarak Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na teslim etmeleri gerekmektedir. Bir öğrenci, yalnızca bir kurula aday olabilecektir. Bu sayede, yönetim ve denetim kurulu başkan adayları, kendi üye listesini belirleyecek ve kulüp üyeleri yalnızca bu listelere oy verecektir.

Öğrenciler kulüplerdeki yönetim ve denetim kurullarına Kulüpler Bilgi İşletim Sistemi (KUBİS) üzerinden 19.10.2022 Çarşamba günü saat 09.00’da başlayacak, 23.10.2022 Pazar günü saat 23.59’a kadar elektronik ortamda oy verebileceklerdir. Öğrenciler üye oldukları kulüplerdeki yönetim ve denetim kurulu listelerine oy vermek suretiyle, hem kulüp başkanını hem de yönetim kurullarını belirlemiş olacaktır. Bu süreçteki oy verme işlemlerinde Kulüp Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin toplam sayısı olan en az 16 üyenin oy kullanması şartının göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

Kulüp Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin toplam sayısı olan en az 16 üyenin katılımının sağlanamaması durumunda, kulüp üyeleri ikinci tur oylaması için 26.10.2022 Çarşamba günü saat 09.00’da başlayacak ve 30.10.2022 Pazar günü saat 23.59’a kadar elektronik ortamda oy verebileceklerdir. İkinci turda da toplantı yeter sayısı sağlanamaz ise kulüp faaliyetleri bir sonraki döneme kadar durdurulur ve kulüp yönetimi, Koordinatörlük uhdesine geçer.

Kulüplerimizin seçim süreçlerini başarı ile tamamlamaları, yapacakları etkinliklerde destek alabilmeleri ve etkinlik puanı elde edebilmeleri açısından son derece önemlidir. Seçimleri tamamlayamayan kulüplerimizin yapmayı planladıkları etkinlikler için Rektörlüğümüzden destek almaları, ilgili Hitit Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi gereği mümkün değildir.

Öğrenci kulüplerinin seçim sürecine ilişkin ihtiyaç duyulabilecek tüm bilgiler detaylı bir şekilde kulüplerimizin web sayfasında (http://kulupler.hitit.edu.tr/) bulunmaktadır. Seçimlere katılan tüm kulüplerimize şimdiden başarılar diliyoruz.

Not: 2021-2022 güz döneminde seçim yapmış ve başarılı olmuş kulüpler gelecek yıla kadar faaliyetlerine devam edeceklerdir. Ancak kulüp yönetim ve denetim kurulu üyelerinden asgari üye sayısını kaybeden kulüpler ve başkanı istifa etmiş kulüpler 2022-2023 güz dönemi seçimlerine katılmak zorundadır.

Seçim Takvimine ulaşmak için Tıklayınız.

Yönetim Kurulu Başvuru Formu için Tıklayınız.

Denetim Kurulu Başvuru Formu için Tıklayınız.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü